Monday, 14 March 2011

PUSAT KESIHATAN UiTM

tengahari tadi pegi PK ngan bf kesayangan saye.pk stand for pusat kesihatan ye kawan-kawan..die demam and saye sakit mate.eh,jangan misunderstanding plak yek.bukan sakit mate yang ade taik mate tu..tapi sakit mate rase cam bengak and sakit bile pejam and kelip2 mate..tak taula nape jadi cenggitu..huhu.maybe sebab panas sangat semalam.kene bejemur kat tengah panas tepek sticker kat pelawat yang datang event Jalinan Adat, Budaya dan Warisan yang PADAT wat..dah panas,pakai plak lens sepanjang hari tak bukak2..itula jadinye..berikut adelah perbualan saye dengan doc kat pk tu:

Doc=sakit ape?
saye=sakit mate belah kanan
Doc=pedih2 ke?
saye=tak
Doc=ade rase gatal2 tak?
saye=takde
Doc=bile tunduk sakit tak?
saye=tak
Doc=bangun tido ade tahi mate tak?
saye=takde
Doc=ok dah boleh ambil ubat
saye=time kasih doc.

*simple kan temubual ktorang tu?hehe..

maka saye pon pegila ambik ubat..nila ubat2 yang saye dapat (ubat tahan sakit,ubat allergic and alahan,ubat titis).tadi da makan ubat tahan sakit ngan titis kat mate.kurang da sikit sakitnye..thanks to my cayang coz bawak saye g pk.kalau nak arapkan saye ni awak,memang saye tak pegi la jawabnye..2 jam kot dok nangok kat pk tu tadi.sabor ajela..dahla ngantuk tahap cipan! saye agak jakun tadi sebab sebelum ni penah pegi pk kampus cawangan yang kecik2 tu jek.shah alam de pk memang besar.dah cam klinik kerajaan.cam hospital pon ade gak.sume gune komputer.dari proses pendaftaran,sampaila ambil ubat.mase dok cakap2 ngan doc tu pon die sibuk key in dalam pc die.info tu terus sampai kat kaunter farmasi.klinik swasta pon tak camtu.still gune kertas tuk tulis2..congrats UiTM!^^

dok kat pk tu dah 2 jam.ade lagi sejam..so my bf pon bawakla saye pegi kedai mamak sebelah pas.saye pon tak taula nape die suke sangat pegi kedai mamak.bile tanye die cakap tue je tempat lepak2 yang ade..saye pon ikot ajela.yang penting leh lepak borak2 ngan die dlu..he

"ubat rindu ade tak?"


by:sya

No comments: